Maten som bränner fett

Go down

Maten som bränner fett

Post  Admin on Thu Jun 11, 2015 5:50 pm

15 matvaror som hjälper dig bränna fett

01. Bönor och andra baljväxterTack vare deras höga fiber och låga kaloriinnehåll är bönor av alla slag fettförbrännande mat. Fibern får dig att känna dig mätt så att du konsumerar färre kalorier under resten av måltiden. De innehåller också massor av protein och järn, som också hjälper till med fettförbränningen. De bästa bönorna är sojabönor, kikärter, svarta bönor, vita bönor, kidneybönor och limabönor.

02. FullkornFibrerna i fullkornsbröd och flingor hjälper till att hålla insulinnivåerna låga. Detta hindrar kroppen från att lagra fett. Sluta äta vitt bröd där allt det nyttiga saknas. För att tappa i vikt håll dig till fullkorn. Brunt ris (fullkornsris) har också ett högt fiberinnehåll. Din kropp bränner två gånger så många kalorier när den bryter ner mat med mycket fiber än processad mat.

03. GrapefruktEn studie har visat att molekyler i frukten ökar din förbränning och minskar aptiten. Grapefrukt sänker insulinnivåerna och gör det lättare för dig att gå ner i vikt.

04. Havre (osötad, ej smaksatt)Havre är en fantastisk källa till fiber, och hjälper dig att känna dig mätt längre. Det hjälper dig inte bara att bränna fett, det hjälper också till med att ta bort kolesterol från ditt system. Havregrynsgröt är en av de bästa fettförbrännande frukostar du kan välja.

05. KaffeKaffe ökar på din förbränning. Men skippa mjölken och sockret för annars får du inte koffeinets fördelar. Inga cappuccinos eller lattes!.

06. KanelKanel hjälper till att snabbare få glukos in i cellerna så att nivåerna av fettlagringshormonet insulin minskar.

07. Mjölkprodukter (fettfri eller lättmjölk, yoghurt, ost)Kalcium är ett fettförbrännande ämne, kanske en av de mest kraftfulla fettbrännarna, och det finns i överflöd i mejeriprodukter. Kalcium inte bara bryter ner kroppsfett, det hjälper också till att förhindra fettbildning. Välj fettsnåla produkter såsom skum- eller 1-procentig mjölk, ost och yoghurt.

08. Mandlar och andra nötterNötter, och mandlar i synnerhet, hjälper till att dämpa aptiten. 24 mandlar räcker för att dämpa din aptit. Välj naturella, osaltade nötter utan smak. Istället för att äta bara hela nötter, kan du addera hackade nötter till sallad, flingor eller på yoghurt.

09. SötpotatisSötpotatis är den bästa källan till antioxidanten betakaroten - som bekämpar oxidativ stress och inflammation kopplat till ökad fettlagring. Grönkål och morötter är också bra källor till antioxidanten betakaroten.

10. Rött vinDet är goda nyheter att resveratrol, en antioxidant som finns i druvskal, hämmar produktionen av fettceller. Men om du behöver en ursäkt för att dricka vin istället för att äta vindruvor så finns det kalcium i rött vin - och det hjälper också fettcellerna att bränna mer energi.

11. Kalkon, kyckling, och annat magert köttDet tar mer energi att smälta protein än kolhydrater eller fett. Det betyder att mat med högt proteininnehåll är naturliga fettbrännare. Ät mer av det magra köttet som kalkon, kyckling och skinka.

12. VitlökVitlök är en kraftfull antioxidant, som arbetar för att minska dina nivåer av kortisol, ett stresshormon som gör att din kropp lagrar fett.

13. ÄggMan brukade säga att man ska undvika ägg på grund av den höga kolesterolhalten. Men forskning visar nu att ett eller två ägg om dagen inte kommer att höja ditt kolesterol alls. Ägg stödjer kroppens behov av protein, vilket hjälper dig att bygga muskler som i sin tur hjälper dig att bränna fett. I ägg finns också en hög andel av vitamin B12, ett näringsämne som är nödvändigt för att bryta ner fett i kroppen.

14. FruktMånga frukter innehåller mycket fruktos, ett naturligt socker som kan bromsa viktminskning. Men det finns frukter, liksom vissa grönsaker, där du bränner fler kalorier än vad de innehåller och det är bland annat äpple, aprikoser, persikor och päron.

15. VattenVisste du att du kan öka kroppens ämnesomsättning med 30 procent bara genom att dricka ett stort glas vatten? Uttorkning kan också göra att du känner dig hungrig, så glöm inte att dricka.
Admin
Admin
Admin

Posts : 128
Join date : 2012-04-21

View user profile http://retro.swedishforum.net

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum